Izrada izgubljenog ključa Automobila

Neprijatna situcija gubitka auto ključa najčešće zahteva programiranje novog kljuca kao i brisanje nepostoječeg  (izgubljenog ključa) iz memorije vozila.

Takve kljuceve je moguce zameniti u auto bravarskoj radionici – auto bravara ili kod ovlašcenog distributera vozila – ovlasćenog servisera dok je za neke modele vozila još uvek neophodan odlazak u ovlašćeni servis.

Sam postupak izrade izgubljenih kljuceva zapocinje izlaskom auto bravara na teren ili dovozenjem automobila šlepom u autobravarsku radionicu.

Na licu mesta se vozilo otvara bez ostecenja i uz pomoc specijalnih alata.

Auto bravar otvaranje vozila

Skida se brava koja je najpogodnija i po toj bravi se kasnije u radionici izradjuje kljuc.

auto brava
Izrada kljuca po kodu

Tako izradjen kljuc (zavisi od tipa kljuca – običan ključ, kljuc sa daljinskom komandom, keyless itd) oprema se odgovarajućim čipom, daljinskom komandom i u vozilo programira – kodira uz pomoć odgovarajućih alata.

Neretko je potrebno iz vozila uzeti neki od modula i gore pomenuti kljuc ukodirati u radionici.

Kasnije se sve vraća na mesto i kao rezultat imamo potpuno funkcionalan kljuc sa svim neophodnim funkcijama.

Napominjem da se sve radi veoma brzo za svega nekoliko sati ili u toku dana izuzev neki specifičnih modela što je veoma retko

Postoje marke i tipovi vozila gde je moguca izrada kljuca i po kartici koju vlasnik dobija uz vozilo i u toj situaciji je izrada kljuca brža, jednostavnija i jeftinija …

Takodje je vazno znati da je ovaj način izrade daleko nepovoljniji, skuplji i komplikovaniji za vlasnike vozila od izrade rezervnog kljuca.

kodiranje auto ključa
programiranje auto kljuceva

2 thoughts on “Izrada izgubljenog ključa Automobila”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZOVITE